Politics

Omenirea secolului al XXI-lea și guvernul mondial Ștefan Mâșu – Andreea Gălățanu

,,Lucrarea reprezinta mai mult decat autorul insusi isi doreste, si anume, un manifest, o pledoarie pentru cunoastere, stiinta, constiinta si constientizare.

Ea este un apel la responsabilitate si un excelent instrument cu valoare enciclopedica pe care liderii politici ar trebui sa-l foloseasca pentru a-si fundamenta deciziile. In egala masura, lucrarea constituie, in sine, o lectie pentru toti decidentii politici care isi constientizeaza rolul si statutul de manageri.‘‘

Aceasta deoarece, in paginile sale, Stefan Masu promoveaza o abordare complexa, profesionista si bine fundamentata a actului de guvernare – Adrian Nastase

Ștefan Mâșu, nascut in 1945, economist, Doctor in stiinte (1975). Doctor Honoris Causa (2006), Inalt demnitar in masoneria romana si internationala, publica mai multe carti in domeniul francmasoneriei si ezoterismului, printre care: Rozacrucienii sunt printre noi (2007), Adevaratii templieri (2008), Francmasoneria dezvaluita (2009), Revelatiile ucenicului mason (2009), De la ucenic la calfa in Francmasonerie (2010), Maestrul mason si arta regala (2010), precum si in domeniul relatiilor economice si financiar-bancare (coautor), Criza, Anticriza si Noua Ordine Mondiala (2009).

,,O carte pe cât de documentată, susţinută de o bibliografie cu autoritate, pe atât de accesibilă, fascinează şi implică cititorul în construcţia unei posibile panorame a secolului XXI, în care vor fi redefinite relaţiile între om şi natură, în care omenirea, mai numeroasă cu 3 miliarde de locuitori, va trebui să descopere cum se trăieşte fără petrol. Un secol cu crize şi războaie şi un peisaj planetar cu actori importanţi, ale căror traiectorii se vor intersecta – state, organizaţii internaţionale şi regionale, organizaţii neguvernamentale, corporaţii internaţionale, structuri organizate ale crimei internaţionale; o lume nouă şi deosebită, pentru gospodărirea căreia autorul face apel la omai bună guvernanţă globală, cu schiţa posibilă a unui guvernmondial şi cu instaurarea obligatorie a unei alte responsabilităţi planetare, cu o geopolitică în care alături de interes şi putere să încolţească morala şi conştiinţa unei noi civilizaţii.”

Albert Einstein, scrisoare deschisa catre Adunarea Generala a ONU, 1947:

“ Pentru a atinge scopul final – care este o singura lume, nu doua lumi ostile – un astfel de Guvern Mondial. Partial nu trebuie niciodata sa actioneze ca o alianta împotriva restului lumii. Singurul pas adevarat catre un guvern mondial, este Guvernul Mondial însusi. “

 Henry Kissinger1974:

Depopularea trebuie sa fie cea mai mare prioritate a politicii externe pentru lumea a treia 

David Rockefeller, august 1973, New York Times:

“ Experimentul social din China lui Mao este unul din cele mai importante si de succes din istorie “

David Rockefeller la Consiliul de Afaceri al Natiunilor Unite, 14 Sept. 1994:

,, Dar aceasta fereastra de ocazii, în care putem construi o ordine mondiala interdependenta, nu va fi deschisa pentru mult timp. Deja sunt forte puternice care lucreaza si ameninta sa distruga toate sperantele si eforturile noastre de a ridica o structura rezistenta de interdependenta globala. “

Guvernul Mondial este o noțiunea de autoritate politică comună unică pentru toată umanitatea. Concepția modernă își are rădăcinile în istoria europeană, în special în filozofia Greciei antice, în formarea politică a Imperiul Roman și în lupta ulterioară dintre autoritățile seculare, reprezentate de Sfântul Imperiu Roman și autoritatea ecleziastică, reprezentată de Papă.O lucrare seminală pe această temă a fost scrisă de Dante Alighieri, intitulată (în limba latină).De Monarchia, care în limba română se traduce literal ca Monarhiei. Opera lui Dante a fost publicată în 1329, dar data când autorul a terminat lucrarea este contestată.

In cartea Omenirea secolului XXI-lea si guvernul mondial se deschide lumea în care trebuie să trăim într-o spiritualitate convergentă, în care binele va învinge răul.

”Cartea reprezintă complexitatea și analiza crizelor în viziunea unui specialist cu viziuni planetare. Orice problemă globală a omenirii este tratată amănunțit” a spus Ștefan Mâșu. Cartea este un apel la responsabilitate și un instrument cu o valoare enciclopedică pe care liderii politici ar trebui să-l folosească pentru a-și fundamenta deciziile.
Fragment: ”Prin știință vom ajunge mai repede la Dumnezeu, ne vom cunoaște pe noi înșine, cine suntem, de unde venim și încotro ne îndreptăm, vom cunoaște rostul celorlalți și al celorlalte pe pământ.”

  O carte pe cât de documentată, susţinută de o bibliografie cu autoritate, pe atât de accesibilă, fascinează şi implică cititorul în construcţia unei posibile panorame a secolului XXI, în care vor fi redefinite relaţiile între om şi natură, în care omenirea, mai numeroasă cu 3 miliarde de locuitori, va trebui să descopere cum se trăieşte fără petrol. Un secol cu crize şi războaie şi un peisaj planetar cu actori importanţi, ale căror traiectorii se vor intersecta – state, organizaţii internaţionale şi regionale, organizaţii neguvernamentale, corporaţii internaţionale, structuri organizate ale crimei internaţionale; o lume nouă şi deosebită, pentru gospodărirea căreia autorul face apel la omai bună guvernanţă globală, cu schiţa posibilă a unui guvernmondial şi cu instaurarea obligatorie a unei alte responsabilităţi planetare, cu o geopolitică în care alături de interes şi putere să încolţească morala şi conştiinţa unei noi civilizaţii.

Cartea de față pune accestul pe dezvoltarea durabilă, comunicarea, compromis constructiv pentru umanitate.Omenirea trebuie să fie conștintă de puterea naturala a Pământului, de puterea deciziilor pe care omenirea le ia și care pregătesc pe mai departe mediul în care viitoarele generații se vor naște și se vor dezvolta la randul lor.Omul de azi este creatorul omului de maine.Omul de maine va trebui să fie capabil să continue ceea ce începem noi astazi și cum o poate face decât într-o lume cu posibilități.iTrebuie să fim conștienți de întreg procesul de gândire și de acțiune pentru ca să nu ajunge să plantăm flori în deșret.Indiferent de problemele secolului XXI, omenirea trebuie să le înțeleagă, privind din toate perspectivele posibile și să caute adanc în sufșetul ei, cea mai bună soluție pentru a transforma dezavantajul în avantaj.Toate crizele în care a fost adus Pământul sutn datorate câtorva minți întunecate de lacomie dar avantajul este că în momentele de rastriște se nasc și geniile și marile descoperiri.Din acest punct de vedere putem privi și avantajul și dezavantajul situației.Omul trebuie să fie conștient de puterea conștiinței lui și a gandurilor și să le folosească în interesul colectiv, nu propriu.Viitorul se naște acum, în fiecare secundă în care tărim, gandim, acționăm.Populația trebuie să fie la unson cu Natură și să îi redea respectul de care se bucura altadată.Cine suntem noi ca să distrugem Pământul?Avem vreo certitudine că este al nostru, personal?Atât timp cât  nu avem certitudinea acesta,  planeta pe care traim trebuie impartășită nu împărțită între noi, respectată și iubită.Doar împreună oamenii pot salva planeta, în caz contrar tot împreună vor pieri cu toții.

 

  Andreea Gălățanu

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s